Financeel


Financeel - Sollicitatie Tips

Financiële dienstverlening is het leveren van diensten die betrekking hebben op financiële producten door bedrijven en instellingen die daar bevoegdheid voor hebben.Financiële dienstverlening is in Nederland een omvangrijke markt, waarvan banken en verzekeraars het grootste deel uitmaken.

Welke functies zijn er in de financiële sector?
Wie een baan zoekt in finance, heeft de keuze uit vele functies in een grote verscheidenheid aan bedrijven en instellingen. Functies lopen uit van boekhouder,  effectenhandelaar, sales analist, verzekerings agent, schadebehandelaar, vermogensbeheerder tot  financieel directeur bij een bedrijf of instelling.

Welke basis vaardigheden heb ik nodig als administratief medewerker?

Belangrijke basis vaardigheden van een administratief medewerker zijn o.a.

- Financieel bewustzijn
Je moet goed in cijfers zijn. Je moet bijvoorbeeld weten wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Je moet  waarden van geld realistisch kunnen inschatten, continue analyseren en de financiële situatie kunnen verbeteren.

- Resultaatgericht
Als je resultaatgericht bent doe je het volgende: Je stelt concrete haalbare doelen en past hier je beslissingen op aan.

-  Analytisch vermogen
Je hebt het vermogen om (grote hoeveelheden) gegevens op te nemen en trends te analyseren en tot een resultaat leiden. Het verzamelen van informatie: het analyseren van gegevens uit de verzamelde gegevens en het vermogen voor het zoeken naar een oplossing voor een probleem.

- Rationeel denken
Rationeel is een manier van denken waarbij niet enkel rekening houdt met logische principes, inhoud en uitgangspunten, maar ook met het Effect van het denkproces, d.w.z. de mate waarin men zijn doel bereikt de ongewenste maar reële neveneffecten van het denkproces. Kortom rationeel is doordacht denken en handelen.

-  Kostenbewust
Kostenbewust handelen houdt in dat je in je denken en in je doen gericht bent op een optimaal gebruik van tijd, geld en andere middelen. Je bent je bewust van het budget of de (project) begroting en houdt in de gaten dat er geen kostenoverschrijding ontstaat. Je hebt oog voor financiële consequenties en probeert daar waar mogelijk kosten te beperken. Je overziet de kosten en opbrengsten van eigen werkzaamheden en je gaat zuinig om met middelen als tijd en geld en brengt eventuele kostenoverschrijdingen in beeld.

- Beheersing operaties
Als je alles onder controle hebt en precies weet wat er moet gebeuren, als alles onder je regie vaak vlekkeloos verloopt, netjes volgens het draaiboek, als je ervoor kunt zorgen dat iedereen weet wat ie moet doen en dat alles gaat zoals het de bedoeling is, geen stap teveel, soepel en geolied, als je alles in de hand hebt, dan beschik je over de competentie beheersing operaties.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een financiële functie?

Zorg dat je curriculum vitae een strakke zakelijke uitstraling heeft, je zou het beste voor een professionele layout kunnen kiezen om jezelf  op de juiste manier te presenteren. 

Voorbeeld profiel boehouder
Dynamische en zeer competente boekhouder met uitstekende kennis van accountingprincipes en inkomstenbelastingprocedures. Bekend met financiële administratie, grootboeken en rapportageverplichtingen. Druk op zoek naar een nieuwe mogelijkheid om mijn accounting ervaring te mogen tonen. Ben geen 9 tot 5 type en ben ik flexibel en gedreven. Wat mij echt onderscheidt? Ik leg het u graag uit in een persoonlijk gesprek.

Download nu een CV voor vakgebied: Financeel


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
accountmanager, administrateur, averijcommissaris, bedrijfskundige, belastingadviseur, beleggingsadviseur, commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen, effectenhandelaar, financieel adviseur, salarisadministrateur, financiële administratie, financieel manager,medewerker financiële administratie, medewerker finance & control, medewerker financiële administratie

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.