Onderwijs


Onderwijs - Sollicitatie Tips

Als leerkracht of draag je kennis en technische bekwaamheid over aan leerlingen. Om lesbevoegdheid te hebben moet je de lerarenopleiding Pabo hebt voltooid.

Welke taken heeft een leerkracht?
Als leerkracht moet je bepaalde taken uitvoeren zoals, les geven, lessen voorbereiden, het coachen van leerlingen, vergaderden met collega’s en de directeur, ouder contacten, organiseren van activiteiten en het updaten van nieuwsbrieven.

Welke competenties heb je nodig als leerkracht?

Belangrijkevaardigheden van een leerkracht zijn:

- Goed met mensen om kunnen gaan.
Je moet je kunnen plaatsen in leerlingen en ook begrijpen welke interesses kinderen hebben. Je moet ook goed kunnen luisteren naar kinderen, mede- collega's en ouders. Het is van belang dat je communicatief vaardig bent en je moet ook goed kunnen samenwerken.

- Pedagogische
Als leerkracht zorg je voor een veilige leeromgeving in jouw groep. Een leerkracht motiveert leerlingen om goede prestaties te behalen. Als leerkracht observeer en speel je in op sociale aspecten. 

- Creatief
Je moet lesmateriaal op een creatieve manier zonodig aanpassen en presenteren. Je moet activiteiten kunnen organiseren en zoeken naar mogelijkheden die de lessen kunnen bevorderen.

- Stressbestendigheid
De laatste jaren staan leerkrachten in het onderwijs onder grote werkdruk. Er zijn vele taken die in een korte tijd  moeten gedaan worden. Daarnaast moet er ook na schooltijden en in het weekends gewerkt worden. Het werken met kinderen , vooral in grote groepen kan dit veel stress met zich mee brengen. Als leerkracht moet je een dikke huid hebben.

Een cv maak voor het onderwijs?
Zorg dat je alleen relevante informatie op je curriculum vitae plaatst, het cv mag wel een kleurtje hebben om je creativeit tonen.

Voorbeeld profiel
Van nature ben ik gestructureerd en precies. Het creëren van een structuur en veiligheid voor leerlingen vind ik belangrijk als mens en leerkracht. Mijn kwaliteiten liggen in de begeleiding van leerlingen met een leerachterstand. Ik kan goed multitasken binnen een drukke werkomgeving. Daarnaast ben ik, sociaal, creatief, ambitieus en betrokken.

Download nu een CV voor vakgebied: Onderwijs


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
leraar, groepsleerkracht. leerkracht, docent, juf, meester, rector, onderwijsassistenten, pabo-studenten, teamleider, studiecoach, conciƫrge, leerplichtambtenaar, onderwijs assistente,werkbegeleider, vakleerkracht

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.